Ne sajnálj pár eurót, ha autóval utazol külföldre!

2018. 08. 07.
Profile picture for user zsupcsan-zoltan
Zsupcsan Zoltán
12 éve foglalkozom pénzügyekkel és ügyfelekkel . Hiszek abban, hogy valódi tanácsot csak függetlenül, alapos tudással és szakértelemmel lehet adni.  Tanácsadói tevékenységem mellett a Pénzügy.SK tanácsadói csapat szakmai felkészültségéért is én felelek. 
Lépjünk kapcsolatba!
AutoKirandulas.jpg

Nézd meg, mi mindent téríthet az utasbiztosítás ha autóval utazol.

Mire elég a zöld kártya?
A zöld kártya igazolja, hogy a a kötelező gépjármű felelősségbiztosításunk érvényes. Egy esetleges ütközés esetén a biztosítónk megfizeti az okozott kárt, nem segít rajtunk azonban a zöld kártya, ha csak egyszerűen lerobban, meghibásodik, vagy defektet kap a kocsink.

 

Mit fedez egy kiegészítő autóbiztosítás az utazás alatt?

Ez a fajta biztosítás a következő biztosítási esetekre vonatkozik: az autó leállása, meghibásodás, aksi lemerülése, téves üzemanyag tankolás, baleset, lopás vagy lopási kísérlet, illetve defekt.

Amit ezekben az esetekben fedez a biztosító:

 1. Műszaki segítséget és aszisztenciát nyújt a javitáshoz, illetve az elhúzáshoz (magyarul: ha felhívjuk a biztosítónkat, ők gondoskodnak arról, hogy valaki értünk jöjjön és helyben megszerelje vagy elvontassa a kocsinkat)
 2. Átfizeti az elvontatás költségeit is a legközelebbi megfelelő műhelyig
 3. Az autó megőrzési díját is megtéritik (max. 3 napig)
 4. Amennyiben a gépjármű nem javítható 12 órán belül:
 • a biztosítónk átfizet maximum 3 éjszakányi szállást
 • szintén igenyelhetjük, hogy fizessék át egy másik gépkocsi kölcđönzési díját (maximum 5 napra) - ám az üzemanyagot a biztosított állja!
 • ha ezek nem megfelelő opciók számunkra, gondoskodnak a hazajutásról alternatív eszközökkel (vonat, autóbusz). Majd, egy személy számára térítik a visszautat a megjavított kocsihoz.
 1. Amennyiben a javítás költségei meghaladnák az 1000 eurót, a biztosító megfizeti az autó hazavontatását a lakhelyünkre.

Mire nem vonatkozik a kiegészítő utasbiztosítás, és mire kell odafigyelni?

Ami nagyon fontos, hogy magát a javitást egyetlen egy biztosító sem fizeti ki. De meghibásodás esetén ez egyébként itthon sem standard a CASCO-ban. Leszögeznénk még egy fontos feltételt: az autónak a mi tulajdonunkban kell lennie. Sajnos ha a családtag, esetleg ismerős kölcsönzi a kocsiját az útra, azt nem biztosíthatjuk. Fontos tehát, hogy saját autóról legyen szó a szerződésben.

 

A fent említett biztosítás 10 euró körüli összegbe kerül egy hétre. Akinek már robbant le autója, vagy vontatást kellett fizetnie a kirándulás során, az tudja, hogy nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek ilyen esetekkor. Külföldön az itthoni összegek sokszorosáról is szó lehet, legyünk elővigyázatosak a nyaralás alatt is, ne fukarkodjunk a biztosítás filléres összegein. Sok balesetmentes kilométert kívánunk a nyár maradék részére!

Új hozzászólás

Egyszerű szöveg

 • A HTML jelölők használata nem megengedett.
 • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
 • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.