Ne is álmodj többről, mint két szoba!

2018. 06. 29.
Profile picture for user zsupcsan-zoltan
Zsupcsan Zoltán
12 éve foglalkozom pénzügyekkel és ügyfelekkel . Hiszek abban, hogy valódi tanácsot csak függetlenül, alapos tudással és szakértelemmel lehet adni.  Tanácsadói tevékenységem mellett a Pénzügy.SK tanácsadói csapat szakmai felkészültségéért is én felelek. 
Lépjünk kapcsolatba!
byty-web.jpg

Kiszámoltuk, mekkora lakásra kapsz hitelt júliustól.

Ahogy azt előző cikkeinkben már jeleztük, 2018 júliusától, azaz már jövő héttől új szabályok lépnek érvénybe a lakáshitelek piacán.

A legnagyobb és legszigorúbb változást a DTI 8-as szabály jelenti, amely korlátozza az egy főre felvehető maximális hitelkeretet. A DTI 8-ról röviden annyit érdemes megjegyezni, hogy az éves keresetünk 8-szorosát kaphatjuk meg maximális hitelként.

Ez lehetővé teszi, hogy előre megtudjuk, akár otthon is kiszámoljuk, legfeljebb mekkora értékű ingatlanokat érdemes keresgélnünk az ingatlanportálokon.

Elvégeztünk mi is egy gyors számítást, a megyékre lebontva és az átlagfizetést figyelembe véve, hogy egy átlagos keresettel rendelkező potenciális lakásvásárló meddig nyújtózkodhat, mekkora ingatlant vásárolhat a lakóhelye szerint júliustól.

A következő érdekes adatokat kaptuk:

Forrás: átlagkereset kerületek szerint, ingatlanárak megyék szerint

 

 

Image
Lakásárak.png

A fenti táblázat egy átlagos keresettel rendelkező kérelmező esetét mutatja be. Láthatjuk, hogy limitáltak a lehetőségeink - ha egyedül szeretnénk lakást vásárolni, ne nagyon álmodjunk tág terekről, pláne ne Pozsony megyében. Azonban, ha ketten kérvényezzük a hitelt, és mindketten hasonló fizetéssel rendelkezünk, a fenti számokat megszorozhatjuk kettővel. Két főnek tehát bőven elérhetőek továbbra is a drágább ingatlanok, ám a helyzetet természetesen komplikálja, ha már a gyerek, esetleg gyerekek is bekerülnek az egyenletbe.

Ne feleddjük, a változások csak az új hiteleket érintik. A régi hiteleinket, ha magasabbak is az éves keresetünk 8-szorosánál, bátran refinanszírozhatjuk - ebben szakmai segítséget nyújtunk, forduljatok hozzánk bizalommal.

További információkat hamarosan, a júliusi Bankinfóban találtok, kövessétek figyelemmel a honlapunk és a Facebook oldalunk (link).

Új hozzászólás

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.