Hogyan adhatom el leggyorsabban és legelőnyösebben az ingatlanomat?

2017. 08. 11.
Profile picture for user Adam
Mazács Ádám
Öt éve már annak, hogy ingatlanirodát nyitottam. Célként pedig azt tűztem ki, hogy ügyfeleinknek a legjobb szolgáltatást akarom nyújtani. Elszomorító látni, mennyire alacsony színvonalú az ingatlanközvetítői szolgáltatás hazánkban. Ebből is adódik az, hogy az emberek többnyire hiányos tudással rendelkeznek ebben a témában. Erre rásegít az is, hogy a legtöbb információ nem érhető el magyar nyelven. Ezért határoztam el magam blogírás mellett, hiszek benne, hogy javítani tudunk ezen a helyzeten. Szeretnék minél több hasznos tudást átadni, hogy az emberek elkerülhessék az ingatlanpiac buktatóit, és zökkenő mentesen jussanak hozzá új otthonukhoz vagy válhassanak meg ingatlanuktól
Lépjünk kapcsolatba!
ingatlan-mazacs-adam.jpg

Mikor még csak az ingatlana eladásán gondolkodik, nyugodt szívvel forduljon egy ingatlanközvetítőhöz segítségért, hiszen vele átbeszélheti azokat a kérdéseket, amelyek az Ön ingatlanának értékesítését érintik. Egy jó ingatlanközvetítő mindig szívesen ad tanácsokat, hogy elkerülje azokat a hibákat, amelyek végül az Ön zsebéből vennék ki a pénzt.

Következzen néhány tipp, amelyeket nem árt betartania az ingatlan eladása előtt. Ezzel megkönnyítheti nem csak az ingatlan eladását, de a munkáját is egy kíváncsi érdeklődő fogadása előtt. 

 1. Takarítson el minden rendetlenséget. Optikailag egyszerűsítsen le minden szobát. Ez által segíti érdeklődője dolgát abban, hogy könnyebben elképzelhesse új otthonát és a berendezést saját ízlése szerint. Hátráltathatja az eladást, ha lakása/háza túlzsúfolt vagy túlságosan fel van díszítve. 
 2. Vizsgálja meg nincsenek-e szemmel látható hibák, és ha találna, távolítsa el őket – ilyenek lehetnek a vízfoltok a mennyezeten. Olyan hibát jeleznek, amelyet Ön már rég megoldott.
 3. Javítson meg mindent, amit szükséges, de ne építsen át. Próbálja meg kifesteni a nagyobb helyiségeket, ez tágas és világos szoba érzetét keltheti. Ne feledje, az érdeklődők többsége napközben szeretné megnézni ingatlanát és kellemesebben hat egy világos, meleg, fényes szoba. Amennyiben ingatlana eladása előtt túl sok javítási munkát igényel, inkább ne fogjon bele.
 4. Bizonyosodjon meg róla, hogy háztartási gépei működőképesek. Az ingatlankeresők többségénél jó pontot szerez, ha jó állapotban találja ezeket a mindennapi élethez szükséges gépeket. Ajánlott, hogy a sütőn mind a 4 rózsa működjön. 
 5. Takarítson ki és tartson rendet. Minden csillogjon-villogjon! Az ingatlanügynökök, de főleg a vevők minden apró részletre ügyelnek, ellenőrizhetik akár azt is nincs-e penész a fürdőszobában. 
 6. Ne feledkezzen meg az ablakokról, beleértve a tetőablakokat is. Mossa meg az ablakok mindkét oldalát. Ellenőrizze rendesen záródnak és szigetelnek-e, ezekre minden évben érdemes odafigyelni. 
 7. Tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ingatlana vonzó legyen. Ellenőrizze a világítást. Győződjön meg róla, hogy minden izzó világít. Ne feledje, nem egy romantikus vacsorára készül, hanem az ingatlana bemutatására. 
 8. Ha kívülről kellemetlen zaj szűrődik be, engedjen kellemes háttérzenét. Természetesen, ha Ön vásárló és zenét hall, győződjön meg róla, hogy nem-e valamiféle problémát szeretnének elrejteni Ön elől. 
 9. Figyeljen oda az állati eredetű és más kellemetlen szagokra. Rendszeresen ürítse a szemetest és távolítson el az udvarról minden olyan meglepetést, amelyet kedvence hagyott maga után, hiszen abba valaki beleléphet. 
 10. Önnek is jól esne, ha nem kellene levetnie a cipőjét, mikor látogatóba megy? Kedveskedjen vevőinek és gondoskodjon róla, hogy lehetőségük legyen megtörölni cipőjüket. Előfordulhat, hogy valakinek gondot okoz levetni a cipőjét. Tegyen ki lábtörlőt vagy használt rongyokat. 
 11. Takarítsa ki az udvart a ház előtt és mögött is, mosson le minden felületet és a kerti bútort. Készítsen el mindent úgy, mintha kerti partira készülne. 
 12. Tavasszal ültessen virágokat a virágágyásokba, például tulipánt – szép színei feldobják az összképet. Szépítse a bejáratot évelő virágokkal, mint például az árvácska. 
 13. Nem csak saját magunk külsejére kell ügyelnünk, hanem házunkéra is. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a külső ablakpárkányokon szívesen megül a piszok, ezért ezek letisztítására is szánjunk időt.
 14. Virágot kintre és bentre is. Tökéletes választás lehet a finom illatú jácint, de ne essen túlzásba, valaki allergiás lehet rá. Persze bármilyen más virág is megfelelő. 
 15. Nézze át az egész házat, főleg a pincét és keresse a pókhálókat. Takarítsa le a falakat, a plafont és a sarkakat. Rossz fényt vetnek az eladóra, főleg ha a vevő beleakad. 
 16. Győződjön meg róla, hogy minden folyosó jól meg van világítva és könnyű a tájékozódás. Ön biztosan könnyen tájékozódik otthonában akár sötétben is, de nem várhatja el ugyanezt az ingatlanközvetítőtől és a vevőtől. 
 17. Bizonyosodjon meg róla, hogy az ingatlanához tartozó parkolóhely látható és használható. A parkolóhely sok vevőnek fontos, így ha eddig az udvaron parkolt, akkor itt az idő eltávolítani a füvet, követ rakni a helyére azon a területen. 

Ezek csak a legegyszerűbb példák voltak, természetesen egy jó ingatlanügynök tud testreszabott tanácsokat adni, hogyan készítse fel ingatlanát az eladásra. Amint minden problémát kiküszöbölt, készen áll ingatlana, hogy a lehető legmagasabb áron keljen el.

Mikor mindent helyreállított, ne lepődjön meg, ha nem akar majd megválni ingatlanától. :)

Remélem hasznos információkkal szolgáltam :) Kérdéseit felteheti az elérhetőség menügombra kattintva, vagy közvetlenul fordulhat bizalommal irodánkhoz: www.awreal.sk

Mazács Ádám

Új hozzászólás

Egyszerű szöveg

 • A HTML jelölők használata nem megengedett.
 • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
 • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.