Hogy néz ki velünk egy személyes találkozó

2022. 09. 22.
Profile picture for user zsupcsan-zoltan
Zsupcsan Zoltán
12 éve foglalkozom pénzügyekkel és ügyfelekkel . Hiszek abban, hogy valódi tanácsot csak függetlenül, alapos tudással és szakértelemmel lehet adni.  Tanácsadói tevékenységem mellett a Pénzügy.SK tanácsadói csapat szakmai felkészültségéért is én felelek. 
Lépjünk kapcsolatba!
Hogyan néz ki velünk egy személyes találkozó? Két ember beszélget.

Mennyi ideig tart egy konzultáció? Kell fizetnem érte? Elvárás, hogy az első találkozón rögtön szerződést is kössek? 

Biztosan felmerültek a Te fejedben is ezek a kérdések: érdemes minket megszólítanod? Mennyi ideig tart egy konzultáció? Kell fizetnem érte? Elvárás, hogy az első találkozón rögtön szerződést is kössek? Röviden ezekre a felmerült kérdésekre szeretnénk választ adni ebben a cikkben.

 

Általában a pénzügyeket 3 fő szegmensre bontjuk: 

  • hitelek (lakásvásárlás, házépítés, refinanszírozás…)
  • befektetések (nyugdíj, pillérek, spórolás gyerekeknek…)
  • biztosítás (hitelbiztosítás, életbiztosítás, egészségbiztosítás, ingatlan- és autóbiztosítás)

 

Egyetlen megkötött szerződésnek sincs értelme, ha nem kapod meg a választ, miért is fontos számodra, mit miért fizetsz. Csak akkor juthatsz anyagilag hosszútávon egyről a kettőre, ha mindvégig tudod, milyen célt szolgálnak ezek a megoldások. Ezért általában legalább két találkozóra kerül sor. Ezt szeretnénk pontokban felvázolni, hogy tudd, mire számíthatsz.

Hogy is néz ki tehát az első találkozó
1. aktuális helyzet felmérése:
ez végülis egy kötetlen beszélgetés, ahol megbeszéljük, hogy milyen élethelyzetben vagy (pályakezdő, családfenntartó, nyugdíj előtt állsz stb.) Mivel számokkal dolgozunk, együtt készítünk egy egyszerűsített költségvetést: mekkora bevétellel és milyen kiadásokkal számolunk, van-e esetleg tér a növelésre/csökkentésre. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy a továbbiakban ne általánosan, hanem személyre szabva tudjuk folytatni az elemzést. 

2. meglévő termékek elemzése:
ha már használsz pénzügyi termékeket, megnézzük az adott megoldásokkal hová jutsz, spórolásnál kielemezzük az illetékeket, biztosításnál megnézzük, védve vagy-e a legfontosabb rizikók ellen, és megnézzük, hogy nem fizetsz-e valamiért feleslegesen sokat. Sajnos a legtöbb találkozón találunk javításra szoruló részeket. 

3. egy ideális modell felvázolása - együtt veled:
mi megmutatjuk, melyik szegmensben mire is kell odafigyelni, és mik a szükséges minimumok, majd együtt veled modellezzük le az ideális irányt számodra. Nem is gondolnád,  de ez a közös munka az egyik legfontosabb részlet, mert így pontosan tudni fogod, mit miért kötöttél. Így nem egy sablon megoldás lesz az eredmény, hanem egy személyre szabott tervet kapsz. Gondolunk itt például arra, hogy ha a munkád miatt sokat vezetsz, számodra fontosabb lesz a balesetek védelme, ha a két kezeddel dolgozol, a törések is fókuszba kerülnek, ha a családban volt örökletes betegség, arra fektetsz nagyobb hangsúlyt, stb.   

 

Általában ennyiben merül ki egy első találkozó: amint látod, semmilyen konkrét termékről nincs szó, nemhogy az aláírásáról. A te aktuális helyzeted felmérése és egy ideális terv felvázolása az elsődleges cél. Az elhangzottakat e-mail formájában is elküldjük, hogy legyen időd nyugodtan átgondolni, feldolgozni az információkat. 


Ha szimpatikus volt a felvázolt irány számodra, akkor megbeszélünk egy második találkozót. A időpontok között természetesen konzultálunk e-mailben az esetleges felmerülő kérdésekről. A második találkozón megmutatjuk, mit kínál a piac, konkrét számokról beszélünk, ahol minden egyes megoldás pozitív és negatív oldalát is kivesézzük, legyen szó befektetésről, biztosításról vagy hitelezésről. Itt még mindig van tér a változtatásokra. 

Van egy esetleges nulladik pont is: abban az esetben, ha konkrét, égető problémával keresel meg minket, pl. épp ingatlant vásárolsz, gyermeked születik és neki szeretnél spórolni stb. Akkor természetesen ezzel foglalkozunk először. Ha ezt megoldottuk, akkor átnézhetjük a fent említett témaköröket, hogy teljes legyen az összhang a pénzügyeidben. Fontos minden területet átfésülni. Hogy egy autós példával éljünk: lehet hogy az autószerelő kicseréli az olajat a kocsidban, de ha nem szól, hogy elkopott a féked, az sokkal nagyobb problémát okozhat, ha nem tudsz róla.


Akkor is különösen érdemes felkeresned bennünket, ha már van tanácsadód: gyere el egy auditra, mert ott buknak ki a legnagyobb különbségek, ahol már vannak kész megoldások, de a közvetítőd évek óta feléd se nézett. 

Reméljük, hogy ezzel a cikkel közelebb hoztuk, hogy hogyan dolgozunk. Ha ezen kívül is van kérdésed a témával kapcsolatban, vagy már jönnél is találkozóra :), keress meg minket ide kattintva.

 

Új hozzászólás

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.