Hogy kik vagyunk és milyen céllal?

2020. 08. 17.
Profile picture for user zsupcsan-zoltan
Zsupcsan Zoltán
11 éve foglalkozom ügyfelekkel és a pénzügyekkel. Hiszek abban, hogy valódi tanácsot csak függetlenül, alapos tudással és szakértelemmel lehet adni. Azért dolgozom, hogy mindenkit hozzásegítsek a céljai eléréséhez, aki hozzám fordul tanácsért.  Tanácsadói tevékenységem mellett a tanácsadói csapat szakmai felkészültségéért is felelek. Létezik objektív pénzügyi tanácsadás! Régóta foglalkozom pénzügyekkel, amelyek közül a befektetések világa áll hozzám a legközelebb. 
Lépjünk kapcsolatba!

Segítünk eligazodni a pézügyek világában.

Egy átlagember élete során mindössze 8 órát tölt személyes pénzügyei tervezésével, miközben több, mint 80.000 órát fordít a pénze megkeresésére.

Jelenleg az alapiskolákban a tanterv nem tartalmazza az alapvető pénzügyi nevelést, sőt ez a mindennapi életben nélkülözhetetlen tudás a középiskolai tananyagból is teljes mértékben hiányzik. Már 27 éve kapitalizmusban élünk, ám az átlag egyetemistának fogalma sincs arról, mi a részvény, a kötvény, vagy mi a tőkealap. Pláne, hogy mi a különbség ezen fogalmak között.

Könnyen beláthatjuk, hogy ez sok jóhoz nem vezet. A tudatlanság kiszolgáltatottá tesz. Ha nem rendelkezünk a megfelelő tudással, könnyen a nyakunkba sóznak felesleges vagy túl drága pénzügyi termékeket. Könnyen beleesünk a túlzott mértékű költekezés csapjába, könnyen eladósodunk, a nyugdíjunkra meg már nem is gondolunk és sokszor nem is akarunk gondolni.

Azonban saját tágabb környezetünkben azt tapasztaltuk, hogy van igény a tudásra. Az emberek egyre jobban kutatnak az információk után, miközben a fellelhető tartalom nagyon sokszor szegényes és szakmailag nem kellően megalapozott. A szlovákiai magyarok a szlovák anyanyelvűekkel szemben még rosszabb helyzetben vannak, hiszen anyanyelvükön nagyon kevés helyre nyúlhatnak tanácsért. Az egyetlen magyar nyelvű napilap gazdasági rovata összesen egy oldalt tesz ki, az internetes portálok pedig minimális esetben közölnek használható saját elemzéseket. A magyarországi online felületek viszont nem a szlovákiai piac specifikusságaira összpontosítanak. Jelenleg Szlovákiában az átlagemberek számára nincs olyan elérhető magyar nyelvű fórum, amely egyszerű, hétköznapi nyelven magyarázza el, hogy mi is az a „podielový fond”, vagy mi a különbség a jelzáloghitel és a fogyasztói hitel között, kitérve a szlovák törvények idevonatkozó részeire.  

Célunk olyan oldal létrehozása, amely teljesen az alapokról indulva, téglánként felépít egy olyan online könyvtárat, ahol egy az egyben megtalálható ez a tudás. Ahol olyan cikkek, elemzések jelennek meg, melyekre ha rászánunk egy-két órát, többé-kevésbé komplex képet kapunk a pénzügyi piacról.  

Olyan fiatalok vagyunk, akiket érdekel a téma, és szeretnénk változtatni a lakosság csekély pénzügyi ismeretein.

Akit hívott már fel egy rég nem látott ismerőse, azzal hogy „üljünk le egy kávéra, kihagyhatatlan ajánlata van számára”, az tudja, manapság egy csomó mondvacsinált „pénzügyi tanácsadó” szaladgál, akik sokszor ők maguk sincsenek tisztában azzal, mit is árulnak. Mit várjunk el akkor az átlagembertől, aki nem is szakmabeli? A pénzügy mindenkit érint, mi pedig szeretnénk valami hasznosat és érdekeset teremteni.

Mi található nálunk?

Oldalunkon szeretnénk különböző rovatokat és praktikus cikkeket közölni olyan témákban, hogy mi a teendő, ha lakást vagy kocsit vásárolunk? Hogyan hasonlítsuk össze a biztosítók ajánlatát? Hol takarítsunk meg? Vagy, ha nincs meg a kellő inspiráció, milyen könyveket lapozzunk? Szlovákiai pénzügyekről magyarul. Ha nem tudod mi a magyar megfelelője annak, hogy „indexový fond” és nem sejted miért jó (vagy éppen nem jó), ha a második pilléred abba fektet, akkor jó helyen vagy. 

Van köztünk lakástakarék-pénztár alkalmazott, közgazdász, pénzügyi matematikus, banki alkalmazott, adótanácsadó és volt újságíró is. Közös bennünk, hogy olyan fiatalok vagyunk, akik számára a legfontosabb a nyitottság és a hitelesség. Minden építő ötletet, vállalkozó kedvű egyént meghallgatunk, és ha csatlakozna hozzánk, szívesen várjuk a csapatunkba.

Szintén szívesen vesszük a kommenteket, hiszen ebből mi is tanulhatunk, beleláthatunk kicsit az olvasóink fejébe és megtudhatjuk a legfontosabbat, hogy Titeket mi érdekel.

Mi is az út elején vagyunk, meglátjuk, mivé növi ki magát a projekt. Tartsatok velünk! 

Pénzügy.SK