A céges kötvények és amit tudni kell róluk

2018. 01. 06.
Profile picture for user zsupcsan-zoltan
Zsupcsan Zoltán
12 éve foglalkozom pénzügyekkel és ügyfelekkel . Hiszek abban, hogy valódi tanácsot csak függetlenül, alapos tudással és szakértelemmel lehet adni.  Tanácsadói tevékenységem mellett a Pénzügy.SK tanácsadói csapat szakmai felkészültségéért is én felelek. 
Lépjünk kapcsolatba!

Attraktív és transzparens befektetés. A vállalati kötvénybefektetés relatíve egyszerű és átlátható. Az utóbbi időkben, amikor is az államkötvények kamatai nagyon alacsonyak, a befektetők figyelme a magánszféra felé fordul (gyakori a 4%+ éves hozam). A kínálat kifejezetten attraktív és egyre növekszik. 10.000 euró betét = 400 euró éves hozam.

A társaságok kötvényeket bocsájtanak ki /emitálnak/, hogy a gyorsabb fejlődésükhöz több forráshoz jussanak. Ezt általában azért teszik, mert a kötvény kibocsájtása olcsóbb számára, mint egy banki hitel felvétele. Így finanszírozta pl. a Dr. Max a gombamód nyíló gyógyszertárait, ebből a pénzből is épül az Eurovea IV. etapja és a Bory Mall Pozsonyban.

A vállalati kötvények az állami kötvényekkhez képest sokkal magasabb kamatokat nyújtanak, amelyek általában 4-15% éves hozamot jelentenek. Az állami kötvényekkel szemben tehát magasabb rizikót is képviselnek. 

Általánosan elmondható: minél magasabb hozam, annál magasabb az esetleges kockázat.

A ma elérhető szlovákiai vállalati kötvények amelyeket Ön is ismerhet. Több információért keressen fel bennünket.

 

Sky Park EUR 06 - 3.75%

 

Image
video-bg.jpg

 

 

 

Dr. Max 17 - 4%

 

Image
logo-drmax.jpg

 

Penta 59 - 4,05%

 

Image
penta.jpg

 

Bory VI - 3,70%

 

Image
1--obchodn-centrum-bory-mall-lama-bratislava-2014.jpg

2 valós portfólió 4%+ átlagos hozammal

363 euró stabil haszon két hónap alatt

 

Image
Majetkovy.png

35.000 eurós betét kevesebb, mint 3 év után

 

 

Image
Reális - mintaportfólió.png

Elmondható, hogy a banki kamatok csökkenésével a vállalati kötvények kamatai is csökkentek, ezért az utóbbi időben a 4-5% célhozam a reális. Az utóbbi 7 év bruttó hozamai stratégiától függően:

 

Image
hozamok.png